Kouvolan Surffarit ry

Tietoa meistä

Kouvolan Surffarit ryon perustettu Suomessa tapahtuneen purjelautailun alkubuumin aikoihin 1984. Seura toimii Kouvolassa ja sen kotirantana yleisesti pidetään Valkealassa sijaitsevan Lappalanjärven venerantaa. Täältä löydät meidät  KoSu:n kotiranta Uimarannantie 79 45370 Valkeala, Kouvola.

Seurassamme on tällä hetkellä 49 jäsentä, joista säännöllisesti ja aktiivisesti käy vesillä noin 20 ”surffaria”. Seuramme jäsenistö on sekoitus kokemusta ja nuoruutta, miehiä ja naisia, tyttöjä ja poikia. Kaikki samassa harrastuksessa ja mukavaa on jokaisella. Purjelautailun suosio on jälleen nousussa ja sen myötä uusia jäseniä liittyy vuosittain seuraamme. Purjelautailu ei ole vaikeaa ja esimerkiksi nuoret lumilautailijat ovat ottaneet surffauksen kesäiseksi harrastuksekseen. Neopreenivarusteissa ei tule kylmä ja luonto on harrastuksessamme aina hienosti läsnä.

Purjelautailun lajikirjosta seuramme jäsenet harrastavat etupäässä Formula, Raceboard ja Freeride lautailua, koska harrastus sijoittuu etupäässä sisäjärville. Toki joukosta löytyy myös tuulten suosiollisella avustuksella yritystä Wave-lautailuun. Seurastamme löytyy myös muutama aktiivinen kilpailija.

KoSu järjestää vuosittain kaksipäiväisen purjelautailukilpailun Haminassa Vilniemen Pitkien hiekkojen campingin merialueella ==> Pitkäthiekat. Kilpailu on Raceboard-luokan SM-osakilpailu. Lisäksi KoSu:laisia on näkynyt järjestelypuuhissa aina Yyterin Surfkeskusta myöten.

Kouvolan Surffarit - toimintaa vuoden ympäri:

KoSu:n omia viikkokokoontumisia järjestetään torstaisin toukokuun alusta lokakuun loppuun KoSu:n kotirannassa Lappalalla klo 18.00 alkaen. Ei kuitenkaan juhannusviikolla.

Helatorstaina kokoonnutaan jo klo 12.00. Lisäksi pidetään seuran mestaruuskilpailut erikseen sovitussa paikassa ja aikana. Säännöllisten viikkotapaamisten lisäksi kokoonnutaan ainakin kerran kesän aikana viikonlopuksi Orilammelle Valkealan Vuohijärvelle perinteistä Kinansaaren ympäripurjehdusta varten, paikkana on Orilammen lomakeskus. Kesän aikana toteutetaan myös surffiretki Huuhan rantaan Saimaalle. Ajankohdista sovitaan kelien mukaan.
 
Talven aikana pidetään kuntoa yllä lasketellen ja hiihtäen esimerkiksi Kouvolan Mielakan Hiihtokeskuksessa. Jääsurffauksen tapahtumia pidetään Lappalalla, Kaarniemen lahdella ja Suulisniemessä säiden ja jäätilanteen salliessa. Jääsurffauksen harrastajia ja siitä kiinnostunita kutsutaan koolle Pulinat palstan avulla. Purjelautailun sekä leijalautailun talvisista muodoista voit lukea lisää sivuiltamme Talvikausi linkistä. Talven ja kevään aikana tutustutaan lisäksi messuilla lajin uusimpaan kalustoon.
Venerannassa pääsee koululaudallamme helposti opettelemaan purjelautailun alkeet.


Aivan tyynellä säällä voi meloa SUB-laudalla.


Kovemmissa tuulissa surffataan purjeen voimalla.


Oikea käsi edellä surffaava on "etoajo-oikeutettu"


Rantaan kannattaa tulla heti, jos taivaalle alkaa kerääntyä ukkospilviä.

Vesiko

KymLi Ry

Kulma

SPV

STAF

SPLL

Megative

K7

© Kouvolan Surffarit ry | CFML by Megative